HOME OWNER TUTORIALS INFO & TIPS EXCHANGE CONTACT ME

Download & Install Font

Assalamualaikum !

Hari ni Effa nak teach korang macam mana nak download & install font ke PC/Laptop . Sebab hari ni Effa dah dapat download font. Hihi ^^v

1. Pergi ke sini dulu >>TEKAN<<

2. Pastu , pilih lah font yang korang suke . Pastu tekan download .


3. Bagi pengguna Google Chrome , pas habis download , tekan Show In Folder .


4. Then, korang right-click kat font yang korang download tadi (WinZip File) . Tekan Extract Here .



5. Lepas korang extract , dia akan keluar benda macam ni :

Yang warna biru tu, korang delete jer . Yang warna merah, korang copy dulu.

Tapi kalau ada yang macam bawah ni , korang kena download font yang lain k ?

6. Bagi pengguna Windows XP macam Effa, korang paste di bahagian

My Computer - Local Disk (C:) - WINDOWS - Fonts

Bagi bukan pengguna Windows XP , korang paste di bahagian

Control Panel - Appearance And Personalization - Fonts

Siap !! Korang boleh pakai terus font tu ..

No comments: