HOME OWNER TUTORIALS INFO & TIPS EXCHANGE CONTACT ME

Review Blog Rizawati

Assalamualaikum !

Review blog ----> http://nawnaj.blogspot.com/


Entri yang ringkas dan menarik, mudah untuk difahami. Jom ke blog beliau :)

Review Blog Mimie Michiko

Assalamualaikum !

Review Blog Mimie Michiko ---> http://mi2-bluebird.blogspot.com

Seperti yang dijanjikan, Effa akan review blog mereka dalam tempoh 6 hari 24 jam. Jom , tengok blog diaa..


Mimie Michiko @ Nor Syamimi telah dilahirkan pada 8 Nov 1992 . Seorang blogger yang telah menyediakan tutorial kepada para blogger. Jom lah follow blog dia. Apa yang menarik fasal blog dia ? Kalau nak tahu, terjahlah ! Selamat berblogwalking !

Review Blog Aina Sofea :)

Assalamualaikum !!

Review blog Aina Sofea ---> http://ainasofeadiary.blogspot.com








Dah tengok ? Comel tak blog Aina Sofea ? Comel kan ? Budak tahun 4 dah mula berjinak dengan dunia blog ni pada 30 Disember 2012 ! Memang hebat lah Aina Sofea ni .. Header yang comel, pandai mengemas blog, menggunakan font yang mudah dibaca, tidak menggunakan bahasa singkat, n membuat tutorial.. Walaupun tutorial dia tu masih agak sikit, tapi lama-kelamaan tutorial dia akan jadi banyak ! First time Effa jejak kat blog Aina Sofea ni, memang "WOW !!!" katakan..

So, kepada sesiapa yang belum pernah menjejaki ke blog Aina Sofea, apa tunggu lagi ? Terjah lah blog Aina Sofia and jangan lupa follow blog dia sekali !

Link Membesar Apabila Disentuh

Assalamualaikum !

Tutorial lagiii... Tutorial lagi... Asyik2 tutorial.. Takde Mutorial ke ? Hekhek.. Mana datangnya mutorial ? Tak pernah dengar pun....? Haah . Rekaan semata-mata.

Link membesar apabila disentuh.

1. Dashboard -> Template -> Edit HTML -> Proceed ->  Expand widget templates

2. Tekan F3

3. Search kod di bawah :

a:hover {

4. Kalau dah jumpa, copy kod di bawah :

font-size: 25px; 

5. Paste kod tersebut di bawah kod a:hover { 


ABC : Saiz font apabila disentuh

Selamat mencuba !

Senarai Link Blog Yang Akan D-Review Dan Dimasukkan Ke Dalam Bloglist Ever

Assalamualaikum !

Okay , hari ni Effa nak wat senarai link blog yang akan d-review dan dimasukkan ke dalam bloglist ever Effa..

5. http://sheiraeiyra.blogspot.com (Ummi Shaheira)
6. http://www.dkna.my (Dkna Abza)

Blog2 atas ni akan d-review pada hari Rabu ini. Harap maklum :)

Mencari Follower Ke-100 !

Assalamualaikum !


Wahh ! Semakin hari semakin bertambah followers Effa ! Ye la takkan la menurun kan ? Hehe . Okay, nampaknya Effa perlu tambahkan 6 orang follower lagi. Kalau dah cecah angka 100, Effa akan review blog mereka & masukkan mereka ke dalam bloglist Effa yang dinamakan bloglist ever. Effa juga nak cakap, kepada sesiapa yang tolong up-kan follower Effa, maka blog nya akan d-review juga dan dimasukkan ke bloglist ever.

Apa yang best nya kalau blog di-review dan dimasukkan ke dalam bloglist ever ?
Kalau blog seseorang tu di-review, blog dia akan bertambah dengan follower. Kalau sampai mereka masuk ke dalam bloglist ever Effa, Effa akan blogwalking blog mereka setiap hari, click churp-churp, heartbeat dan apa-apa iklan yang ada pada blog mereka pada setiap hari.

Contest My Blog Superb by Fatimah Azzarah

Assalamualaikum !


Hari ni Effa rasa sangat bosan . So Effa nak join contest dari blog Fatimah Azzarah . Klik banner tersebut . Syarat2 yang telah ditetapkan oleh Fatimah Azzarah telah dipatuhi :))

I'm tagging :

Oppa KL Style !!


Assalamualaikum !


NASI LEMAK KOPI OR TEA WE KEEP IT LOCAL
USE TAXI SANA SINI LRT WE KEEP IT LOCAL
BAJU KURUNG SARI OR A CHONG SAM WE KEEP IT LOCAL
SO KL STYLE WE KEEP IT LOCAL
Source: LYBIO.net
COS WE HAVE BOTAK HAIR
OUR TRAFFIC JAM WITH CARS SO CRAM
OH YA ITS PANAS HERE
OUR KL VIBE BANYAK ALIVE
OUR GIRLS THEY MAKE YOU STARE
OUR BUILDINGS SEMUA TINGGI SEE KLCC THERE
AND KL TOWER THERE
Cause – I WOULD NEVER LEAVE OUR KOTA
KL CITY (HEY) KL CITY (HEY)
I WOULD NEVER LEAVE OUR KOTA
IF U DON’T KNOW WELL NOW U KNOW
What you watchin bro?
Oh just nothing – just you know just
OPPA KL STYLE!
OPPA KL STYLE!
OPPA KL STYLE!
OPPA OPPA OPPA OPPA OPPA KL STYLE!
OPPA OPPA OPPA OPPA OPPA KL STYLE!
Hey KL Ladies
OPPA KL STYLE!
Hey KL Ladies
OPPA KL STYLE!
JALAN TUN RAZAK JALAN IMBI THEY ALL GOT NO TOLL
THE DUKE HIGHWAY NPE KENA BAYAR TOLL
JALAN AMPANG & CHOW KIT THAT NO DON’T HAVE TOLL
NKVE KENA BAYAR TOLL
BUT THERE’S NO PARKING THERE
WE SPEND OUR WEEKEND AT THE MALLS LOOKING FOR PARKING BAY
THEN WHEN U JUMPA PARKING BAY WE SPEND OUR WHOLE DAYS THERE
WE JALAN JALAN DENGAN KAWAN BUT BUY NOTHING THERE
ALL WE EAT IS AIR (MAKAN ANGIN)
I WOULD NEVER LEAVE OUR KOTA
KL CITY (HEY) KL CITY (HEY)
I WOULD NEVER LEAVE OUR KOTA
IF U DON’T KNOW WELL NOW U KNOW
OPPA KL STYLE!
OPPA KL STYLE!
OPPA OPPA OPPA OPPA
OPPA KL STYLE!
OPPA OPPA OPPA OPPA
OPPA KL STYLE!
Hey KL Ladies (oh yeah)
OPPA KL STYLE!
Hey KL Ladies (oh ya by the way sing along)
OPPA KL STYLE!

Wordless Wednesday #4

Assalamualaikum !


Mataku...

Assalamualaikum !


Dah lama tak update blog. Fuhhh ! Baru timbul rasa rindu nak update blog selepas 27 September 2012. Nampaknya, ini adalah entri pertama pada bulan Oktober. Hehehe. Sorry kepada sesiapa yang sabar menunggu entri seterusnya daripada Effa. Tak pernah rasanya Effa update blog pagi-pagi buta ni. Tapi disebabkan Effa terbangun dari tidur, so Effa sambunglah entri yang Effa saved dari semalam.
Arghhh ! Apa dah jadi kat mata Effa ni ? Apa dah jadi ? Rabun ? Yerpppp . Rabun . R-A-B-U-N, rabun ! Siap main eja lagi tu. Macam mana Effa tahu ? Effa check kat kedai cermin mata ke ? Opcoz ler tak ! Effa check sendiri. Tapi tak taw degree-nya berapa. Haha ! Kalau check kat kedai cermin mata, confirm, taukey punya kedai suruh beli cermin mata terus. Mahal tuu. Okay, dengar kisahnya di bawah yewww... (gedik)

Pada pukul 8:00 malam, Effa berasa sangat bosan. Kemudian, Effa melihat jam dinding dengan matanya.. Disebabkan terlalu bosan, Effa menutup mata kanannya dan mendapati nombor-nombor pada jam itu tertera dengan jelas. Kemudian, Effa tutup pula mata kirinya. Nombor-nombor pada jam dinding itu nampak kurang jelas. Setelah berulang kali menutup mata kiri dan kanan, akhirnya Effa tahu bahawa mata kiri Effa rabun jauh !

Okay , itulah ceritanya. Hmmphh , nanti kalau masa Effa pergi kedai cermin mata. Macam mana agaknya kalau Effa pakai cermin mata ? Buruks ke ? Ntah la. Effa rasa inilah sebab-sebab why mata Effa rabun :

1. Terlalu lama duduk di depan komputer

Satu jer ! Sebab Effa tak suka langsung tengok tv. Takde cerite best ! Kalau Effa pegang remote tv, confirm lah semua cerite tak best. Tapi kalau adik Effa yang pegang remote tu, baru lah banyak cerite best yang keluar. Ini tidak adil, tidak adil ! Hehe . Buat homework dalam keadaan kurang cerah ? Nope . Tak pernah langsung buat hw dalam gelap. Inilah Effa, terlalu sangat suka on9. Effa lah yang paling lama on9 dalam family. Kadang2 Effa sampai bergaduh dengan kakak kalau nak on9. Hehe Okay itoo saja sekiannn wasalam.