HOME OWNER TUTORIALS INFO & TIPS EXCHANGE CONTACT ME

Maaf. Effa Tak Sihat

Assalamualaikum !



Hai ! Hallo ! Apa khabar korang ? Sihat ? Tentu ramai blogger yang singgah ke blog Effa lepas tengok title Effa di dashboard korang tu *perasan!

Ayat happy semacam , tapi Effa tak lah happy sangat hari ini . Effa mengalami situasi macam gambar kat atas tuu.. Huhu.. Effa tak taw berape hari dah Effa demam.. Tapi yang pastinya lebih dari sehari ! HAHA . Urm, oke ! Effa tak sepatotnya type2 entri mcm ni. Sepatotnya Effa update dengan sedih sebab Effa demam . *Eleh !

Effa demam hari ini lebih terok dari demam yang sebelomnya.. Why ? Sebab hari ini,, err ,, malu la nak cakap ! Ok , hari ini Effa muntah ! Yupp , muntah 2 kali ! Pahit betol rase muntah tu ! Euww ! 2 situasi berbeza tempat Effa muntah tu, situasi pertama di dapur.. Situasi kedua kat beranda rumah.

The Story :
Effa bangun tidur pukul 7:30 pagi. Kalau Effa bangun awal perut ni cepat lapar. Lepas tu Effa duduklah di kerusi kat ruang tamu sambil menahan perut sebab terlalu lapar. Tapi Effa takde mood nak makan waktu tuu.. Effa mintak lah kat mak "Mak, minum aek milo panas!" *dialek Sarawak . Pastu mak bancuh air milo panas. Then Effa minum lah sampai separuh cawan.
Kemudian, Effa pergi ke arah PC , nak online. 52 minit lepas online tu , Effa terus tutup PC dan menuju ke dapur sebab perut dah berbunyi. Sampai kat dapur jer Effa terus muntah ! Pastu kakak panggil mak "Makkkk !" lalu Effa pun keluar dari dapur menuju ke tandas. Mak agak terkejut laa..
Skip..
Kali kedua pula, Effa muntah kat beranda. Niat nak muntah kat tandas tapi dua-dua tandas sedang dipakai. So , Effa muntahlah kat beranda. Sebelum muntah tu Effa makan nasi kari ayam dan air teh . Mak tak suruh minum air milo sebab takut muntah lagi. Tapi, still juga Effa muntah.. Nasib baek jiran tak tengok Effa muntah kat beranda. Memang sakit perut Effa muntah kat beranda tuu.. Ketika muntah tu, Effa nak berhenti daripada terus muntah tapi perut ni memaksa Effa untuk muntah.. Effa perhatikan yang Effa sedang memuntahkan nasi kari tadi. Pastu Effa cakap dalam hati, "mun tauk muntah nasik kari tek sekda kamek nak makan tek" Maksud : "kalau tahu muntah nasi kari tadi takde aku nak makan tadi"

Now , papa suruh minum air garam :/ Papa ade belikan durian ! Tapi papa tak benarkan Effa makan durian. Sebab durian jugalah Effa jadi cmni ;/

So ? Ada tak yang loya bace entri ni ? Effa sendiri loya type2 entri ni . Huhu