HOME OWNER TUTORIALS INFO & TIPS EXCHANGE CONTACT ME

16 Benda Yang Tak Patut Ada Dalam Blog -Menurut Saya-

Assalamualaikum ^^,

Okay, Ini entri pertama Effa fasal blog. So, don't judge me. Ini menurut kata Effa. Jangan marah kalau terasa kerana Effa takda niat di hati untuk buat korang terasa.
Ini adalah benda yang Effa tak suka dalam sesebuah blog..

19 Benda yang tak patut ada dalam blog

1. Header hover

2. Energy saving mood

3. Ayat di bawah setiap post

4. Follow & Dashboard button ala-ala tumblr

5. Blockquote bergoyang-goyang

6. Blockquote senget

7. Gambar hover jadi kabur

8. Message sebelum masuk blog

9. Message sebelum keluar blog

10. Moving word cursor

11. Sparkle cursor

12. Bubble keluar dari cursor

13. Link hover keluar donut

14. Jam

15. Calendar archive

16. Wishlist

7 comments:

Nur Amalina Maisarah said...

hah betul-2 tp Mai ade yg follow button n love cursor..hehe

Seindah Langit Biru said...

urmmm disable tu hrus lah ltk..X nk bgi org copy..

Effa Nadia said...

Kalau letak disable right click, orang lain tetap dpt copy harta benda kita juga, dorang guna CTRL + C. Kalau blogger pasang benda ni, pelanggan blog mereka akan berasa rimas nak tekan CTRL + C segalaaa =D =D =D

Seindah Langit Biru said...

mmg x nak bgi org copy pon dan guna lah disable highlight...Klau bgi tutorial kita leh buat copy tuk blockquote je...kn mudah..

Effa Nadia said...

Mcm mane tu ? ade tutorial mcm tu ke ? (berminat)

Seindah Langit Biru said...

ada ...ni link dia - http://chocollyheart.blogspot.com/2012/09/tutorial-highlight-in-blockquote-only.html ...

Effa Nadia said...

Thank ^^