HOME OWNER TUTORIALS INFO & TIPS EXCHANGE CONTACT ME

Holiday Yang Menyeronokkan dan Membosankan

Assalamualaikum !

Hey korang. Bulan holiday ni Effa tak banyak makan nasi. Bukan diet. Maybe mood bulan holiday ni tak sampai ke nasi. Banyak makan buah-buahan seperti durian, rambutan, anggur, pisang, langsat, buah mata kucing, jambu batu, asam besar *ehh ? apa tuu ? (tak tahu nama!) . Tadi baru jer makan buah rambutan. Memang hairan. Kadang-kadang Effa 3 hari tak makan nasi. Makan buah jer. Asal perut kenyang :)

By the way, Sinetron Cinta Bersemi di Putih Abu-Abu bermula bulan pada bulan holiday aritu kan ? Janggal dah tengok perangai adik Effa yang mula menggedik *Double what ? *Omaigad omaigad omaigad *Double yuxs *W-O-W, WOW ! Memang meluat tengok perangai macam tu. Double arghhhhhh !

Yang menyeronokkan bulan holiday ni ialah dapat bermain dengan 2 orang adik yang macam-macam kerenah. Kadang-kadang setiap malam Effa, Kak Emma, Adik Haziq & Adik Leeya berkumpul di dalam bilik. Kami buat gossip, menceritakan pengalaman pahit dan manis semasa sekolah.

Yang membosankan bulan holiday ni ialah a lot of homework ! 
Senarai homework : 
Bahasa Malaysia -> 24 Karangan
Bahasa Inggeris -> 8 karangan, 15 ayat dalam 1 minggu
dan yang paling susah, kena hafal semua karangan tu.
Takpe, just do it. Tapi Effa selalu leka dengan dunia blogging.

That's all Tengkiu smart reader :*

No comments: