HOME OWNER TUTORIALS INFO & TIPS EXCHANGE CONTACT ME

Segmen : Saya Blogger Negeri .......




Effa ialah seorang blogger dari negeri :

Sarawak !

Tempat-tempat yang ada di Sarawak.. ( Area Sibu ) Effa stay di Sibu

1. Wisma Sanyan ( Bangunan tertinggi di Sarawak )

Tempat membeli-belah. Dekat level 14-16 tu office papa Effa. Hehe

2. Pintu Gerbang Sibu


3. Taman Jubli Bukit Aup


4. Sibu Lake Garden



( Area Kuching ) Effa asak dari Kuching..

1. Waterfront Kuching


2. Tugu Sarawak


Tu je kot untuk Kuching sebab lame dah tak pergi sana.

Antara makanan yang ada di Sarawak

1. Laksa Sarawak

2. Kek Lapis Sarawak (yang kini ada dijual di Semenanjung Malaysia)


3. Mee Kolok


4. Manok Pansuh


5. Umai


6. Buah Dabai

Kebanyakannya terdapat di Sabah & Sarawak

7. Buah Engkalak


8. Bubur Pedas


9. Ambuyat a.k.a Gam



P/S : Satu-satunya bandar yang tiada pantai di Sarawak adalah Sibu sebab Sibu terletak di tengah-tengah Sarawak. I Love Sarawak !

Dialek Sarawak..

Kamek suka tinggal rah Sarawak sebab banyak tempat nok kamek suka rah situk. Mun ada cuti skolah lak agak lah Sibu, Sarawak. Bandar Sibu tuk lah bandar keduak terbesar lepas Kuching..

16 comments:

Queen Sophia said...

mkanan dia plik-plik belaka...

✖BossKucing✖ said...

sma kta area cbo. .:D

Effa Nadia said...

Queen Sophia - Tapi kebanyakannya sy tak pernah makan. hehe

✖BossKucing✖ - Ouh.. Cbo rah area ney ktk ?

Bui Junaidi said...

KMK DA FOLLOW KTK JUAK..BILA NANGGA UMAI YA TERLIUR INDAH KMK..NYEMMMM

Effa Nadia said...

hahaha. polah lah umai kedirik. iboh terliur ndahh.. lari drpd ponek k ?

QasehnyaRania said...

byk makanan menarik dan pelik :D

salam kenal dan follow sini dari segmen yang sama juga..

terubok masin my peberet.belom penah sampai lagi sarawak.

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

Amirah Raduan said...

Effa ! waahhh blogger termuda ni.. :) kamek dari miri..dah follow kitak!

Irwan Alessa said...

Assalamualaikum, saya dari segmen yang sama.. terjah dan follow awak sekali..

jom datang ke blog saya, blogger Johor punya cerita :)

http://www.irwanalessatyme.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

siti fatima Arifin said...

Salam.... Cik Putih blogger TERENGGANU. Datang blogwalking and follow disini. Sama-samalah kita memeriahkan dunia blogwalking. Ahikss... and also Good Luck.Wauu...CP tahun lepas baru p sarawak. Jaln2 kat sana. Best jugak yer.

http://sfadazzlinggirl.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Psss...psstt... Jenguk sini gak :

http://sfadazzlinggirl.blogspot.com/2013/01/hanif-idrus-giveaway-2013-segmen.html

Vee Lea said...

Haihaii, kamek dr segment yg sama (:

♥Farhana♥ said...

datang dari segmen yang sama , blogger dari perak . done follow . jemput singgah dan follow blog saya --- > http://duniahatisaya.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

salam perkenalan :)

noraznidamadzin said...

nida datang dari nogori...... :)

* cambast je sibu lake garden tu...?

deno said...

wah seronoknya!!!! belum pernah sampai di sarawak! best2 kat sana... :) btw, deno dari terengganu dan deno FOLO sini :)jom ke terengganu? ^^

http://www.dayangdeno.blogspot.com/

Cik Fie said...

datang dari segmen yang sama . dah follow awak . harap awak follow blog saya ye :)

http://www.cikfie.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Isabel Diaz said...

Singgah ctowk,

Kamek dah follow kitak,

Follow kamek juh,

http://angellovesoldier.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri-sarawak.html

Kamek masokkan kitak dalam bloglist kamek

http://bloglistangellovesoldier.blogspot.com/

TIC said...

http://ticcollege.blogspot.com/

mari follow TIC

Timba pengalaman baru di Perak ! ayuh hebahkan kepada keluarga dan kawan2