HOME OWNER TUTORIALS INFO & TIPS EXCHANGE CONTACT ME

Miyami 2-Way Foundation

Assalamualaikum..


Erm , entah lah kenapa pulak tiba-tiba nak taip entri pasal Miyami ni. Mungkin sebab terlalu tak tahu nak update apa kot. Olala ~ Tak perasan hari makin hari Effa dah mengambil berat bab-bab muka ni. Selalunya (dari tahun 1 sampai form 2;pertengahan bulan 3) Effa tak sentuh-sentuh pun barang make-up ni. Huhu :) 

Rasanya Effa dah mula sentuh bab muka ni lepas menyedari yang muka Effa dah ada tanda cacat ! Huh ? Tanda apekah itu ? Tanda sunburn la. Tak suka, tak suka ! Sejak bila muka Effa diserang matahari ? Tak sedar pun. Puas cari mana-mana tempat, tak jumpa sunblock. Aiyay ! Sedih ar...

Jadi, untuk menghilangkan kesan selaran matahari tu, Effa gune lah Miyami 2-Way Foundation ni. Pagi tadi Effa pergi ke sekolah guna Miyami, kawan Effa (lelaki) cakap muka Effa putih macam puntianak ! Huh ? Rasa nak marah pun ada. Biasalah lelaki suka bergurau dengan perempuan.

Then Effa cari tempat yang ada cermin, satu-satunya tempat adalah tandas ! Yeay ! Berjaya jugak jumpa cermin. Effa tengok, eh ! Putihnya ! Overuse lah pula.. Tak perasan pun overuse pakai Miyami. Malu ~

Wah ! Sangat hebat lah Miyami 2-Way Foundation ni. Boleh buat muka orang jadi putih melepak macam puntianak. Hahaha. Hebat2x. Thumbs up ! Jadi kat entri ni Effa just nak cakap, Miyami lah rahsia kecantikan Effa. *ececeh*

3 comments:

Sally Samsaiman said...

kak sally pun pakai miyami...dah nk masuk 3 tahun dah :D

Aien Syahierah ♥ said...

Aien tk pkai miyami tpi pkai pixy..Best jugk..tk rse berminyk mcm bedak lain.Budk laki dlm kels pun ckp,berape tan pkai bedak..pdhl pkai satu alas jee.Huhuhu

Arni vanilla said...

Assalamualaikum ! Comeiinya blog neyh , done follow you . Jom join segmen Arni http://arnilala.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-setahun-by-arni.html